domenica 3 maggio 2020

Roma se pregăteşte de relaxarea restricţiilor: vor fi construite 150 km de trasee pentru biciclete

(RoZoom Press) Primăria Romei a anunţat că va începe construcţia a 150 de km de piste temporanee pentru biciclete, în contextul intrării în etapa a doua a crizei de coronavirus, etapă care echivalează cu o relaxare a măsurilor restrictive.  Scopul este crearea unei rețele interconectate și integrate cu transportul în comun

Consiliul municipal a aprobat astfel un plan extraordinar de suplimentare a traseelor pentru biciclete pe anumite artere şi itinerarii considerate "strategice". Astfel, se doreşte încurajarea unei mobilităţi active, reducând presiunea asupra transportului public sau utilizarea de maşini personale.

Biroul de presă al Primăriei a anunţat că vor fi folosite resurse financiare deja disponibile în buget, iar şantierele vor fi deschise în următoarele zile. Pistele vor putea fi utilizate atât de biciclete, cât şi de trotinete electronice de ultimă generaţie, utile mai ales pentru că Roma are colinele ei specifice.

„Îmbunătățind mobilitatea activă, pe bicicletă sau cea pietonală, vom putea limita utilizarea autovehiculelor și vom ușura povara asupra transportului public. Este un plan pe care îl vom implementa în conformitate cu celelalte măsuri preconizate pentru a asigura respectarea normelor anti Covid, cum ar fi distanțarea socială”, a declarat primarul Virginia Raggi.


Nessun commento:

Posta un commento