venerdì 8 maggio 2020

Dupa criza sanitară, cum va arăta Uniunea Europeana? DEZBATERE cu europarlamentarii Rareş Bogdan şi Eugen Tomac

Uniunea Europeană se confruntă cu o criză pentru care nu a fost pregătită. În prima fază, ţările membre au căutat soluţii individuale de răspuns. Acum vedem un elan al instituţiilor europene, care oferă din ce în ce mai multe instrumente colective de acţiune. Ce va urma după acest efort de solidaritate? Care este contribuţia europarlamentarilor români? Ce rol va juca România în această reconstrucţie, neaşteptată, a Uniunii Europene?

 Am vorbit, într-un interviu RoZoom Press, despre această temă cu europarlamentarii Rareş Bogdan, PNL, şi Eugen Tomac, PMP. Despre noile priorităţi ale UE, despre acordul Schengen, despre păstratea identităţii naţionale a ţărilor membre în cadrul acestei structuri suprastatale. De asemenea, despre politicile de mediu, migraţie si solidaritate. Avem un cuvânt important de spus şi nu ezităm să ne facem auzită vocea, ne-au asigurat cei doi oficiali.

 Am vorbit şi despre Diaspora, dar şi despre cetăţenii români care lucrează temporar în spaţiul european. Dialogul a avaut loc în ziua în care se împlineau 30 de ani de la Podul de Flori dintre Basarabia şi România. Un subiect important a fost relaţia României şi a instituţiilor europene cu Republica Moldova.

Un mesaj de solidaritate şi de mare atenţie faţă de propaganda antinaţională din aceste teritoriu românesc, vremelnic separat. Viitorul cetăţenilor moldoveni este alături de România, în Uniunea Europeană. Va invit să urmăriţi dezbaterea integrală, care a fost urmărită în direct de peste 20 000 de români din toate colţurile lumii

Ciprian Apetrei, articol apărut în Adevărul

Nessun commento:

Posta un commento