PROIECTUL

Roma • Madrid • Londra • Bologna • Bretania
Şase jurnalişti români stabiliţi în patru ţări europene (Italia, Marea Britanie, Spania şi Franţa) lansează proiectul ROZOOM PRESS, o platforma independentă de informare în limba română.
Echipa: Ciprian Apetrei (jurnalist, profesor, Franţa), Cornelia Crîşmaru (jurnalist, Italia), Miruna Căjvăneanu (jurnalist, Italia), Alina Harja (jurnalist, scriitor, Londra), Anca Mihai (jurnalist, Italia), Gelu Vlaşin (junalist, scriitor, Spania) 
Cei şase jurnalişti din diaspora, aflaţi în carantină, discută în mediul virtual despre viaţa de zi cu zi şi cum îşi desfăşoară activitatea pe timp de pandemie.
E o idee pornită de la un grup de prieteni, jurnalişti şi scriitori stabiliţi la Roma, Madrid, Londra, Bologna şi în Bretania, care şi-au dat o primă întâlnire virtuală pe platforma Zoom. Ne-a plăcut cum a ieşit şi am decis să împărtăşim cu publicul online video-ul cu desfăşurarea dezbaterii. Aşa s-a născut ideea de a fonda o platformă de știri și comentarii din Italia, Spania, Anglia şi Franța.
În prima întâlnire online, pe platforma Zoom, am discutat despre modul în care o mare parte din presa din Românie prezintă situaţia din ţări precum Italia, Spania, Franţa sau Marea Britanie. Care sunt sursele folosite de jurnaliştii din diaspora? Sunt şi ştiri bune? Dacă da, care?”
Obiectivul platformei informale este unul clar: credem că e nevoie de o informare care să meargă dincolo de titlurile alarmiste, de realitatea prezentată distorsionat. Direct de la sursă. Fără etichete. Fără prejudecăţi. Cu obiectivul de a pune întrebări şi a căuta răspunsuri. Pornind de la viaţa noastră de zi cu zi.
La fiecare dezbatere fondatorii RoZoom Press îşi propun să aibă invitaţi din ţară şi din diaspora. Colegii din presa din ţară şi profesionişti din toate domeniile sunt invitaţi să ni se alăture.

PARTENERIATE:

Proiect susţinut de Europe Direct Botoşani
Nessun commento:

Posta un commento