giovedì 25 agosto 2022

“Zilele Limbii Române” la Villaggio Romeno: Concurs cu premii, donații de cărți și Concert de Folk


Asociația italo română “Villaggio Romeno”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și “Cenaclul de la Roma”, marchează Ziua Limbii Române prin organizarea evenimentului intitulat “Zilele Limbii Române”, desfășurat în perioada 22 - 28 August 2022. 

Manifestația va avea loc atât în mediul online, cât și cu prezență fizică. Sunt invitați să participe români din Peninsulă, precum și reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor românești. RoZoom Press este partener al evenimentului și vă invită să participați la Concursul  Ce înseamnă pentru mine limba română”?

DETALII MAI JOS si aici

https://www.facebook.com/villaggioromeno 


Punctul culminant al manifestației va fi un Concert Folk însoțit de momente literare, care va avea loc duminică, 28 august, la Villa Fornarola / Pavona, începând cu ora 15:00. 


“Zilele Limbii Române” vor fi marcate, de asemenea, printr-un Concurs online cu premii intitulat Ce înseamnă pentru mine limba română” și o acțiune de promovare a literaturii și lecturii în limba română printr-o Campanie de donații de cărți destinată elevilor și familiilor de români din zona Roma / Lazio. 


La eveniment vor participa și reprezentanți ai instituțiilor din România. Astfel, vor fi prezenți: Inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. dr. Sabin Gavril Pășcan și Dana Maria Bendriș, director la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller” din Târgu Mureș, cu clase cu predare în limba română, germană și maghiară.


Cum se poate participa la Concursul cu premii Ce înseamnă pentru mine limba română”?


Concursul este lansat pe 22 August pe pagina Facebook a Asociației Villaggio Romeno și prin intermediul asociațiilor partenere. Candidații pot trimite un video scurt (30 secunde) sau un text (literar sau nu) în care răspund la întrebarea: Ce înseamnă limba română pentru mine?” sau un desen pe aceeași temă. 


Pot participa toți cetățenii români din Italia, împărțiți în două categorii: Juniori și Adulți. Pentru a participa, se vor trimite contribuțiile (video / text/ desene) pe mail la villaggioromeno@gmail.com sau se pot posta online folosind hashtagul 

#ZileleLimbiiRomaneItalia. Perioada de desfășurare este 22/28 august 2022. 


Contribuțiile (Video/ Text / Desene)  pentru categoriile Junior/ Adulți vor fi examinate de un juriu format din: Luciana Ludușan, președinte al Asociației Villaggio Romeno, prof. dr. Sabin Gavril Pășcan, inspector județean școlar al județului Mureș, prof. Dana Maria Bendriș, director la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller” din Târgu Mureș, Valeriu Barbu - Cenaclul de la Roma.


Câștigătorii la cele doua categorii (Adulți, Juniori) vor primi următoarele premii: o diplomă din partea organizatorilor, cărți în limba română și o cină tradițională românească, oferită de Asociația “Villaggio Romeno”.


A doua parte integrantă a manifestației este campania de Cadouri de cărți pentru copiii români din Italia, oferite de Inspectoratul Județean Mureș și Asociația “Villaggio Romeno” pe parcursul celor manifestației și în timpul seratei finale. 


Așa cum am amintit, punctul culminant al “Zilelor Limbii Române” va fi Seara românească de muzică folk cu formația Emisfera și alți invitați surpriză, care se va desfășura duminică 28 august, cu începere la ora 15:00, la Villa Fornarola / Pavona. Spectacolul va fi prezentat de Alina Palcău. Vor interveni reprezentanți ai Instituțiilor partenere, români și italieni, precum și reprezentanți ai Asociațiilor și organizațiilor de români din Lazio. Momentele literare sunt oferite de organizația “Cenaclul de la Roma”. 


De asemenea, în cursul serii se va desfășura și ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursului “Ce înseamnă pentru mine limba română”. Invităm Asociațiile de români care doresc să fie partenere ale evenimentului, să ofere câte un premiu pentru candidații și operele preferate! 


Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Cenaclul de la Roma. 

Parteneri Media: Rotalianul, Vocativ Plus, RoZoom Press


Pentru parteneriate: contact organizatori - Luciana Ludușan, președinta Asociației Villaggio Romeno: 3492508036

Nessun commento:

Posta un commento