mercoledì 2 marzo 2022

Ciprian Apetrei, invitat la prima ediție a Cenaclului "Lucian Blaga" din Alcalà de Henares

 


Colegul nostru, scriitorul si jurnalistul Ciprian Apetrei, a participat, pe 26 februarie, la Alcalà de Henares, la prima editie a cenaclului "Lucian Blaga" din Spania.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, împreună cu editura Ego Liberum.

Redam comunicatul de presa scris de Ovidiu Cornilă, președintele Uniunii: "Evenimentul a fost organizat de 26 februarie, la Finca Bañuelos, nr 6 din Alcalá de Henares, Uniunea Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania a celebrat un eveniment special: înființarea primei ediții a Cenaclului Lucian Blaga. 

Manifestarea a început cu un cuvânt de deschidere și inaugurarea Cenaclului (Ovidiu Constantin Cornilă), a urmat Lucian Blaga, personalitate polifațetică (Mihaela Petrișor), o punere în scenă a dramaturgiei blagiene, Destinul creator la Prometeu și la Meșterul Manole (Ciprian Apetrei), prezentarea expoziției Brâncuși (Ioan Oniciuc), exegeză blagiană, Lucian Blaga între chronos și etern (Ovidiu Constantin Cornilă), Creația poetică blagiană, reflecții (Gina Luca). 

De asemenea, s-au lecturat poezii din creația poetului și filosofului din Lancrăm, dar și creații personale: Gabriela Tantea, Violeta Andrei, Marin Dumitrescu (Nichita Stănescu, in memoriam), Ciprian Apetrei, Eugenia Petruse etc. Programul artistic a fost un moment special al evenimentului:  artistele Elena Ninerică și Manuela Crina Pușcașu au interpretat piese din repertoriul folk național și internațional.  La finele activității s-au oferit diplome de excelență și recunoștință tuturor membrilor Uniunii, dar și unora dintre invitați. Evenimentul a fost înregistrat video integral de maestrul Narcis Pușcașu. Deosebite mulțumiri tuturor celor care au contribuit la desfășurarea de excepție a acestui act cultural, în special pregătirii de protocol pe care a realizat-o Ioana Luca, invitaților,   și nu în ultimul rând amfitrionului Ioan Oniciuc."


Galerie foto:










Nessun commento:

Posta un commento