mercoledì 30 marzo 2022

Ciprian Apetrei, invitat la DADA TV

            Colegul nostru, scriitorul și profesorul Ciprian Apetrei, a fost invitat la televiziunea ploieșteană DADA TV, la o Întâlnire de Conștiință, numită La vremuri de cumpănă, într-un dialog cu realizatorul Claudiu Băzăvan.

În cadrul emisiunii au fost abordate teme de actualitate, legate de agresiunea rusă din Ucraina, despre condițiile care au făcut posibil acest război cumplit, dar și subiecte mai generale, precum manipularea în mass-media, cautatrea adevărului ca o condiție a unui cetățean liber și responsabil sau influența educației în evoluția societății. A fost discutat, de asemenea, rolul BOR în diaspora, că element semnificativ și dinamic al identității românești.

Ciprian Apetrei a vorbit și despre volumele sale Cel de la Geam și Povești călătoare, scrise în jurul problematicii românilor de pretutindeni, și despre intâlnirile acestora cu publicul din lumea largă.

Lumea liberă plătește cu sânge ucrainian ani mulți de colaboraționism cu dictaturile. A părut că suntem într-o perioadă de pace și lene, în care facem afaceri cu nebunii lumii, iar cu banii obținuți desenăm curcubeie și salvăm partea noastră de planetă.” Ciprian Apetrei

Claudiu Băzăvan este preot ortodox, doctor în teologie, scriitor și publicist foarte prolific. DADA TV este un proiect media dezvoltat  în parteneriat cu Filiala Prahova a UZPR.



Nessun commento:

Posta un commento