lunedì 4 aprile 2022

Gelu Vlașin lansează antologia „𝐌𝐨𝐝𝐮𝐬 𝐯𝐢𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢”, la Bistrița-Năsăud

Colegul nostru, scriitorul si jurnalistul Gelu Vlașin, lansează miercuri, 6 aprilie, ora 17.30, antologia „𝐌𝐨𝐝𝐮𝐬 𝐯𝐢𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢” (Colecția Școala Ardeleană de Poezie). 

Cartea conține texte introductive semnate de Al. Cistelecan, Bogdan Crețu și Ioana Tătărușanu, iar coperta este ilustrată de un desen al artistului Miron Duca.

Evenimentul va avea loc la Clubul Cultural CoșBook al Bibliotecii Județene (Bistrița, str. Alexandru Odobescu, nr. 11)  si va fi prezentat de Zorin Diaconescu și Ioan Pintea. În final, poeme în lectura autorului.

Organizatori: Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Editura Școala Ardeleană, Asociația Școala Ardeleană de Editare și Promovare a Cărții. 

„Pare că Vlașin lucrează pe scenarii elaborate, pe care se străduiește să le destrame (de fapt, doar să le ascundă). Mecanismul acesta de relevare prin irelevanță devine un principiu de metamorfoză în baza căruia Vlașin își organizează singur rupturi de viziune și de scriitură, de parcă ar fugi și de sine și de orice etichetă. Zumzetul blancurilor dintr un volum e anulat de strangularea discursului în următorul și pînă la urmă din deprimismul (al cărui manifest l a redactat) inițial, alimentat cu destul mizerabilism, se va alege un lirism de elevație (în ultimele cicluri). Ce era ascuns, ce era destrămat, se afirmă în cele din urmă deschis. Și la Vlașin refulatul se întoarce victorios.” (Al. Cistelecan)

Cartea este deja disponibilă pe site-ul editurii: Modus vivendi. Antologie de autor (1999-2011) [978-606-797-737-0] | 50.00 Lei | Editura Școala Ardeleană | Editura Școala Ardeleană (scoalaardeleanacluj.ro)



Nessun commento:

Posta un commento