lunedì 18 ottobre 2021

Diaspora ajută România! Azi Live pe Facebook de la ora 20:00 (Ora României)

Va așteptăm la o ediție specială dedicată temei “Diaspora ajută România” LIVE! pe pagina Facebook RoZoom Press! Marți 19 Octombrie ora 20:00 ora României, 19:00 ora Italiei! 

Ne propunem să aducem la cunoștința publicului înțiative personale din Diaspora, oameni care își dedică o parte importantă din timp pentru acțiuni umanitare și de mentorat pentru România. Este un mod de a gratifica eforturile lor, dar și de a îi ajuta in ceea ce întreprind.

Suntem peste tot acasă, deci ne putem ajuta unii pe alții, oriunde ne aflăm. 

Invitați: Corina Anghiel (Bunhope Milano, Italia)

Salma Iorgu (GRASP Milano, Italia), Adriana Muresan (Voluntari in Europa), dr. Florin Puflea (Verona, Italia), Ioana Traistă (Cercul Donatorilor Bruxelles)!


✔️Ioana Traista lucrează în domeniul comunicării într-o instituție europeană și este co-fondator Cercul Donatorilor Bruxelles, o inițiativă care aduce împreună donatori din diaspora cu organizații din România implicate în transformarea societății.

 

De-a lungul timpului, a lucrat și voluntariat în comunicare și fundraising pentru mai multe organizații neguvernamentale: European Venture Philanthropy Association, Fundatia PACT, GRASP, MaiMultVerde, Chance for Life și PRIME România. Crede cu tărie că orice schimbare începe de la noi înșine. Prin Cercul Donatorilor Bruxelles și Romanian Diaspora Funding Network rămâne activă, chiar și de departe, în a face puțin bine pentru România.


✔️Corina Anghiel este o globetrotter ce a lasat Clujul pentru lumea larga:) A trait in Spania, Republica Moldova, Cipru si acum e in Italia. Datorita acestor experiente a inteles cat de adevarata e zicala omul potrivit la momentul potrivit. A avut parte de oameni minunati care i-au fost alaturi, printre care si Tamara. Impreuna sunt Bunhope, asociatie de caritate care isi propune sa vina in sprijinul copiilor, a tinerilor in special, ca si suport fizic si moral. Bunhope a reusit anul acesta, de ziua copiilor, sa ajunga la 50 de familii din Romania. 


Corina si Tamara au vise mari, doar ca nu prea au timp...asa ca sunt aici sa ceara ajutor tuturor celor care vor sa sprijine in orice fel proiectele lor si sa dea o mana de ajutor ACASA...Bunhope e pe fb, instagram si linkedin.


✔️Dr. Florin Puflea 

Bucureștean de fel plecat de aproape 20 de ani din Romania pentru job si studii. 

A devenit medic la universitate din Verona si ulterior medic specialist in anestezie si terapie intensiva tot la universitatea din Verona. 

A început experiența de voluntariat din timpul facultății.


A colaborat la deschiderea si gestionarea cabinetului medical gratuit din Parohia Ortodoxa Verona împreuna cu Parintele Gabor Codrea. A colaborat cu fundația Polisano pentru proiectul “Inimi sănătoase”.


✔️Salma Iorgu e unul dintre co-fondatorii GRASP la nivel global. A studiat Finanțe-Bănci la ASE București și a descoperit în timpul facultății voluntariatul prin intermediul AIESEC, cea mai mare organizație de studenți din lume. 


Lucrează în management financiar de peste 15 ani și a locuit și lucrat mai mulți ani în Australia, Ungaria și Italia. Își petrece timpul liber în natură, iubește călătoriile și crede în puterea comunității și a omului de a crea impact pozitiv acolo unde este nevoie.


✔️ Adriana Mureșan, o româncă stabilită în Spania în urmă cu 16 ani pentru a-și urma visul de a fi șofer de TIR, a coagulat, pe Facebook, un grup de voluntari care îi ajuta pe românii din Diaspora să ajungă la secțiile de votare. Ideea a apărut înainte cu câteva zile de alegerile europarlamentare din luna mai 2019, după ce viceprimarul unei localități din Hunedoara i-a jignit pe șoferii de TIR spunând că nu fac altceva decât să ”învârtă volanul” pe bani mulți.


Așa s-a nascut rețeaua “Voluntari in Europa”, care oferă suport romanilor din diaspora aflați la nevoie pe străzile Europene , dar care si-a extins activitatea, prin programe de ajutor cu impact in România.

Nessun commento:

Posta un commento