giovedì 1 luglio 2021

Vizită la Consulatul României de la Lyon


 Profesorul și scriitorul Ciprian Apetrei a fost marți 29 iunie în vizită la consulatul României de la Lyon.  La reuniune au participat doamna consul Anca Opriș, domnul vice-consul Dan Corneanu și domnul Florian Diaconu, președintele Clubului oamenilor de afaceri liberali Franța. 

Au fost discutate posibilitățile de cooperare culturală româno-franceze în regiunea Rhones-Alpes. Punctul de pornire a fost conferința L’Amitié franco-roumaine, une belle histoire qui continue, susținută cu o săptămâna înainte la Pessac și la Bordeaux de Ciprian Apetrei. 

De asemenea, alt punct de discuție a fost cartea L'Homme à sa fenêtre, care vorbește despre dubla identitate a celui care locuiește mult timp într-o altă țară. 


Domnul Florian Diaconu a evocat discuțiile cu autoritățile locale din zona metropolitană Bordeaux și oportunitățile de colaborare economică dintre oamenii de afaceri francezi, dar și români stabiliți în Franța, și autoritățile și mediul de busineess din România. 

Au mai fost în discuție situația comunităților românești din Franța, în contexul crizei sanitare. 

În condițiile în care restricțiile sanitare o vor permite, va fi o mare bucurie reluarea manifestărilor culturale româno-franceze, la care domnul Ciprian Apetrei și-a manifestat deplina disponibilitate de a participa. 

Nessun commento:

Posta un commento