giovedì 22 luglio 2021

RoZoom Press vă invită la prezentarea cărții “Violența împotriva femeii de la A la Z” *eveniment in limba italiană

 


ICSA-WISP și RoZoom Press au plăcerea să vă invite la conferința de prezentare a cărții  “Violența împotriva femeii de la A la Z”, operă la care au contribuit 40 de specialiști din diferite domenii, publicata sub îndrumarea Virginiei Ciaravolo (criminolog, psiholog italian) la editura Armando Editore. 


Conferința va avea loc online, pe platforma Zoom, joi, 29 iulie 2021, în intervalul 16:00 - 18:00 și va fi transmisă în streaming pe rețeaua de socializare Faceboook. 


Vor interveni:


Nicoleta Sprînceana, jurist, președinta ICSA-WISP 

Virginia Ciaravolo - psiholog, criminolog și autor al volumului

Gianni Lattanzio – jurnalist 

Gabriela Ivan - instructor karate 

Hanan El Bayad - studentă / Mediazione Interculturale e Coesione Sociale Europea 

Moderator: Miruna Cajvaneanu, jurnalist (RoZoom Press)


                 CU PARTICIPAREA ARTISTEI PAULA MONICA MITRACHE


Notă: evenimentul se va desfășura în limba italianăCONTEXT: 


În Italia, pandemia a avut un impact major asupra fenomenului de violență în familie și mai cu seamă asupra femeilor.  


Un studiu recent a arătat că numărul cererilor de ajutor primite de autorități în Italia a crescut cu aproape 80% în timpul lunilor de lockdown. Femeile, printre care și românce, din ce în ce mai tinere, sunt cel mai adesea victime ale violenței psihologice și fizice. De cele mai multe ori, episoadele de violență au loc în familie. 


La contextul sanitar se adaugă și o criză la nivel internațional. La 10 ani distanță de la adoptarea Convenției de Istanbul, prima țară care a ratificat-o, Turcia, revocă participarea printr-un decret semnat de președintele Erdogan. Există riscul să fie urmată de Polonia. 


În același timp, se asistă la un regres în ceea ce privește drepturile femeilor, la o involuție față de drepturile câștigate și la o rezistență în fața schimbărilor sociale. E nevoie prin urmare să combatem știrile false și convingerile legate de stereotipuri, promovând o Informație corectă cu privire la această tematică de actualitate.


Informarea profesională are un rol decisiv în difuzarea unei culturi fondată pe respect și pe mobilizarea tuturor împotriva violenței asupra femeilor, care este de multe ori nevăzută.


Iată de ce, o carte completă ca “La violenza di genere dalla A alla Z”, sub îndrumarea Virginiei Ciaravolo, Armando Editore, devine un instrument eficient de cunoaștere a unui fenomen complex și puțin cunoscut.


Un fenomen prezentat la 360 de grade într-o carte - manual, instrument fundamental de lucru pentru profesionistul care își desfășoară activitatea în domeniul combaterii violenței asupra femeilor, dar și pentru cine e în mod inconștient victimă.  Pentru că multe persoane nu reușesc din păcate să recunoască multiplele și diferitele forme ale acestui tip de violență. Nu în ultimul rând, volumul e util pentru cine vrea să cunoască materia în mod multidisciplinar. 

Pentru detalii> 32893558441 commento:

  1. Roulette Rules -Play begins when the players have placed their bets by placing their chips on the numbered layout. There are two types of bets that you should be|you must be|you ought to be} familiar with as a result of|as a end result of} that is what determines your roulette payouts. Rich options such because the Roulette favourite bets menu add convenience, pace and enjoyable to our world-leading Roulette. This personal menu permits players to customize and save a lot as} 15 of their favourite bets, whether or not it's one wager or quantity of} bets, particular 솔카지노 or neighbouring bets. This function hastens betting for everyone and makes more complicated betting really easy. A player’s favourite bets are available on any Roulette table that means that players can place their saved bets time and time again, at whichever table they are playing in}.

    RispondiElimina