venerdì 20 ottobre 2023

Business Forum Romania - Italia 2023 “Imperiile de azi sunt cele digitale, iar România și Italia pot colabora foarte bine în domeniile IT, digitalizare”


90 de reprezentanți de companii IT din Italia și România au participat la Forum, organizat de către Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia și Consulatul General al României la Milano în colaborare cu guvernul regional din Lombardia, Regione Lombardia, @Confindustria Digitale și asociația de profil IT&C Anitec-Assinform 

Evenimentul a cuprins:
1. I - partea oficială / instituțională în care au fost prezentate alocuțiuni de către oficialii guvernamentali români și italieni, precum și de către specialiștii în domeniu;
2. II – reuniuni B2G/ B2B între companii românești din sectorul IT/digitalizare și companii italiene interesate de cooperare și parteneriate.

Lombardia este cea mai dezvoltată regiune italiană din punct de vedere economic, cu un PIB de 370 miliarde euro în 2022, este prima regiune în clasamentul investițiilor italiene în străinătate, are cel mai important ecosistem IT, concentrând un sfert din companiile italiene din sector și are o cotă de 25% în totalul cheltuielilor IT ale companiilor italiene.

Mai jos un reportaj cu intervenții și interviuri: ES Gabriela Dancău / Ambasador al Italiei în România, Sabin Sărmaș / Președinte Comisie IT&C în Parlamentul României, Francesco Giuffrè / Vicedirector Anitec-Assinform, Board DigitalEurope, Antonio Lo Bue / Cluster Smart City Lombardia, Alexandra Chiru / DT Consult, Liviu Sima / IT Genetics, Cristian Sandu / proiect “Antreprenor digital”. 

Miruna Cajvaneanu (Roma, 20 octombrie 2023)Nessun commento:

Posta un commento