giovedì 2 febbraio 2023

VIDEO INTEGRAL "Cultura, încotro?" emisiune RoZoom Press cu invitați de excepție: Matei Visniec, Radu Vancu, Enrique Nogueras și Murivale


Pe 14 ianuarie RoZoom Press a găzduit o emisiune specială dedicată Culturii, cu invitați de prestigiu:

Enrique Javier Nogueras Valdivieso, scriitor, critic literar și traducător
✔️ Vasile Mureșan-Murivale, pictor, artist-globetrotter
✔️ Radu Vancu, poet, prozator, eseist și traducător
✔️ Matei Visniec, dramaturg și poet.

Înregistrarea emisunii poate fi urmărită INTEGRAL MAI JOS, pe YOUTUBE.
🟢 Moderator: Gelu Vlașin. Echipa RoZoom Press: Miruna Cajvaneanu (Italia), Ciprian Apetrei (Franța), Alina Harja (Anglia).
✅ Enrique Nogueras
Scriitor, critic literar, profesor la Universitatea din Granada, specializat în latină medievală și în romanistică, de asemenea, traducător din portugheză, franceză veche și română, Enrique este autorul unui număr însemnat de studii academice. În anul 2021 a primit Medalia Aniversară "Centenarul Marii Uniri" pentru servicii aduse culturii române.
✅ Murivale
Pictor, artist-globetrotter. A expus în diverse galerii și muzee din țară și străinătate, printre care Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național Cotroceni, Galeria L’Entrepot (Monaco) și Galeria Nicodim. În mai mult de 40 de ani de activitate, Vasile Mureșan Murivale a creat mii de lucrări, în diverse tehnici, cu diverse materiale. Militant și apărător al drepturilor omului.
✅ Radu Vancu
Poet, prozator, eseist și traducător. Conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Președinte al PEN România. A publicat douăzeci de cărți, în toate genurile literare, pentru care a obținut câteva dintre cele mai importante premii naționale. A tradus din Ezra Pound, William Butler Yeats și John Berryman.
✅ Matei Vișniec
Dramaturg și poet. Numele său s-a aflat pe afişe în peste 40 de ţări. Este autorul a şase volume de poezie, al unui număr impresionant de piese de teatru scrise în română, dar şi în franceză, a cinci romane şi al unui volum de nuvele. În Franţa piesele sale sunt publicate de mai multe edituri (Actes-Sud Papiers, Lansman, L’Harmattan, Espace d’un Instant, Non-Lieu, L’oeil du Prince). La Suceava există din 2016 o instituţie numită Teatrul municipal „Matei Vişniec“, precum şi un Festival internaţional de teatru în organizarea căruia autorul bucovinean este implicat.

Nessun commento:

Posta un commento