mercoledì 11 maggio 2022

La turneul de tenis de la Roma, pentru a susține România (și Italia!)


Ieri, la Turneul de Roma, ne-am dus cu două steaguri! Am susținut-o pe Sorana Cîrstea în primul meci al serii pe Centrale, împotriva tunisiencei Ons Jabeur, proaspăt învingătoare la Madrid și in formă de zile mari! 

 Jabeur a câștigat după o oră și 16 minute cu 6-0, 7-6 (1). Sorana a demonstrat că reușește sa se concentreze, după ce a pierdut cu 6-0 primul set, a avut nervii tari și e recuperat în forță. Dar greșelile s-au acumulat, iar Ons a fost într-o formă excelentă,  deși la sfârșitul meciului părea obosită și a făcut si ea, destule erori. 

 Publicul de pe arena centrală a susținut-o pe Sorana, cu aplauze și încurajări, mai ales după ce a asistat la revenirea ei superbă, când am început să credem cu toții ca soarta meciului poate fi schimbată. Grupul nostru, de suporteri ai Soranei și ai României, cu steaguri si eșarfe tricolore, a fost remarcat de operatorii tv și am aflat din țară că emoțiile noastre au fost “imortalizate” periodic. 


Din fericire nu a plouat, deși spre sfârșitul meciului s-au adunat nori destul de amenințători, ba chiar am simțit și câteva picături răzlețe. 

 La al doilea meci al serii, tot pe arena centrală, am văzut confruntarea dintre Jannik Sinner, italian originar din Trentino, și spaniolul Pedro Martinez. Minunat a jucat Sinner încă de la început, te uitai la el și nu-ți venea să crezi că poate avea o asemenea forță, fiind destul de subțirel, mai ales comparativ cu adversarul său. 

Nu au lipsit momente in care toți spectatorii au urmărit cu sufletul la gură traiectoria mingii, intr-un schimb prelungit, plin de suspans. Cei doi au dăruit clipe de spectacol! Bineînțeles Sinner a fost susținut cu mare entuziasm de public, cu strigăte, aplauze și încurajări uneori chiar neoportune, pentru ca părea ca i-au distras atenția chiar pe câteva servicii. 

 Roma a devenit pentru câteva zile capitala europeană a tenisului, iar la Foro Italico atmosfera era super, fani ai sportului, de la cei mai mici la cei mai mari si-au petrecut acolo chiar ziua întreagă, între o pauză pe iarbă și o cursă pentru autografe! PS- avem si noi minge cu autograful lui Sinner!! 

 Organizatorii au anunțat că s-a depășit deja recordul de prezente de dinainte de pandemie, cu 34.000 de spectatori in primul tur si peste 14 milioane de euro incasati, depășind deja totalul ediției din 2019!

Nessun commento:

Posta un commento